Vem är Jonas Malmsjö – ett porträtt

Här kommer lite mer allmänkunskap för er som gillar korsord och frågesporter. Jonas Malmsjö är en svensk skådespelare som ständigt syns i filmer och på teaterscener. Han är ett stående inslag på Dramaten och hans välkända ansikte dyker ofta upp i storfilmer.

Med två rikskända skådespelare som föräldrar var det kanske inte så konstigt att även Jonas skulle finna sin självklara plats i rampljuset. Jonas är en av de viktigaste profilerna inom den svenska nöjesbranschen och en man vi ständigt får se fler sidor av.

Karriär

Jonas Malmsjö föddes 1971 som son till skådespelarna Jan Malmsjö och Marie Göranzon. Redan som barn lekte han i kulisserna när föräldrarna arbetade med sina teateruppsättningar. Som ung studerade han creative writing i England och det var där han själv började syssla med teater.

Några av hans första teateruppsättningar inkluderar Vintersagan, Glasmenageriet och Black Rider på Dramaten. På senare år har han deltagit i uppsättningarna Farliga förbindelser, Hålla andan och Rosmersholm på samma teaterscen. Jonas tillhör Dramatens fasta ensemble.

När det gäller film & tv-serier så har Jonas bland annat spelat in Gåsmamman, Finaste familjen, The Last Kingdom, Morden i Sandhamn och Paradiset. Han är känd för att både skådespela och spela in röster i dubbade filmer.

Vid sidan om skådespeleriet läser Jonas även in ljudböcker och skriver filmmanus. Han syns även på teve, bland annat har han deltagit i Allsång på Skansen på SVT. 

Vanliga frågor

Hur lång är Jonas Malmsjö?

Jonas är 183 cm lång.

Hur gammal är Jonas Malmsjö?

Jonas föddes den 2 september 1971 och är 51 år gammal.

Vem har Jonas Malmsjö barn med?

Jonas har två barn tillsammans med Catharina Allvin.

Har Jonas Malmsjö någon sambo?

Jonas är sedan många år sambo med sin flickvän Catharina Allvin. De har två barn tillsammans och bor i ett stort hus i Bromma.

Länk till Insta eller Facebook: –

Källor:

– https://actorsinscandinavia.com/actorslist/jonas-malmsjo/

– https://www.femina.se/nostalgi/sa-lever-jonas-malmsjo-i-dag-stora-dilemmat/8560854