Hur lång är Morgan Johansson? Plus andra fakta

Många svenska spelare gillar utöver casino och betting även allmänbildning, korsord eller en bra pubquizz. Här kommer lite mer “bra att känna till” fakta.

Johansson är en socialdemokratisk politiker och tjänstgörande riksdagsledamot. Han föddes år 1970 och har haft många uppdrag under åren. Han har bland annat varit justitieminister, inrikesminister och ställföreträdande statsminister, men även folkhälsominister, migrationsminister samt inrikesminister. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på hur lång Morgan Johansson egentligen är, men vi kommer också att lyfta fram intressanta fakta kring politikern för dig som vill veta mer om hans liv.

Morgan Johanssons längd

Om du har sneglat på bilder där Morgan Johansson står bredvid bland annat Stefan Löfven har du kanske märkt att Johansson är betydligt kortare. Det här har möjligtvis lett dig till att söka och fråga: Hur lång är Morgan Johansson? Svaret är att hans längd ligger på 1,61 meter, vilket är ganska långt under medellängden för män. Faktum är att detta dessutom är kortare än medellängden för kvinnor. Därför är det inte konstigt att han ser relativt kort ut bredvid individer såsom Stefan Löfven som har en längd på 1,75 meter.

Andra fakta kring Morgan Johansson

Morgan Johansson föddes i Skåne, närmare bestämt i Höganäs. Då han föddes 14 maj 1970 är han i skrivande stund 52 år gammal. Johansson kan skryta med diverse utmärkelser. År 2014 utsågs han bland annat till Årets Trygghetsambassadör, och själva prisutdelningen ägde rum under Skydd-mässan. Gällande utbildning gick Johansson på den tekniska linjen på gymnasiet och gick därefter vidare till Lunds universitet för en kandidatexamen i statsvetenskap.

I skrivande stund är Morgan Johanssons flickvän säkerhetspolisen Emelie Karlsson. Det har dessutom spridits rykten kring ett potentiellt tidigare förhållande med Annika Strandhäll, men Strandhäll nekar att ryktet har någon sanning till sig. Morgan Johansson har även en mycket imponerande årslön på mer än 1,7 miljoner kronor per år. Det är verkligen inte dåligt, det.

Fler kända personer som är korta i rocken

Vladimir Putin

Vladimir Putin, född 7 oktober 1952, har varit president för Ryssland vid flera tillfällen sedan 1999. Trots att han ofta framställs som en stark och beslutsam ledare i medierna, är Putin inte så hög som man kanske tror. Han är 170 cm hög, vilket är under genomsnittet för män i många länder.

Även om hans höjd ofta är föremål för spekulation, har det inte hindrat honom från att ha en framstående karriär inom politiken. Putin, som tidigare var en KGB-officer, har utövat en betydande inverkan på rysk och internationell politik under de senaste decennierna.

Tom Cruise

I Hollywood är höjd ofta en faktor som betraktas när roller ska fördelas, men det har inte hindrat Tom Cruise från att bli en av de mest framgångsrika skådespelarna i filmbranschen. Född den 3 juli 1962, står Cruise bara på 170 cm i längd, vilket är betydligt under Hollywoods genomsnitt.

Trots detta har han spelat ledande roller i några av de största blockbusterfilmerna, inklusive “Top Gun”, “Rain Man” och “Mission: Impossible”-serien. Han har också tagit emot flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive tre Golden Globe-priser.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe, mest känd för sin roll som Harry Potter i den populära filmserien, 165 cm lång. Trots detta har Radcliffe lyckats göra ett namn för sig själv i både film- och teatervärlden, med roller i Broadway-produktioner och oberoende filmer som “Swiss Army Man”.

Kevin Hart

Komikern och skådespelaren Kevin Hart, vars stå-upp-shower och filmroller har gjort honom till en av de mest framstående personerna inom komedi, Kevin är 163 cm lång. Hart är ett levande bevis på att komisk timing och karisma inte har något att göra med höjd.

Salma Hayek

Skådespelerskan Salma Hayek, känd för sina roller i filmer som “Frida” och “Desperado”, mäter 157 cm3. Hon har tilldelats flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive en Oscar-nominering, och har även blivit en framträdande röst inom samhällsfrågor.

Martin Scorsese

Regissören Martin Scorsese, vars filmer som “Taxi Driver”, “Goodfellas” och “The Irishman” har förändrat filmindustrin, står på 160 cm. Trots detta har Scorsese skapat några av de mest minnesvärda och inflytelserika filmerna i filmhistorien.

The Guardian. (2011). Height of ambition: shorter than average world leaders. https://www.theguardian.com/news/datablog/2011/oct/18/world-leaders-heights-tall