Vem är Filip Dikmen – ett porträtt

Filip Dikmen är en känd komiker och programledare som har dansat loss i Let’s Dance. Han hamnade bara på en andraplats i tävlingen, men vad gjorde det efter en så rolig dansresa. Han är framförallt känd för att göra komik av fördomar mot invandrare och driver även podden Bete Dej på Spotify. Podden handlar om sociala problem i samhället och är både komisk och lättsam.

Karriär

Filip Dikmen har sina rötter i Turkiet men växte upp i Landskrona. Han utbildade sig sedan till jurist vid Handelshögskolan i Göteborg men är numer bosatt i Stockholm.

Filip blev tidigt känd som komiker runt om i landet, bland annat för de sketcher han publicerat på Instagram. Sketcherna handlade om fördomar mot invandrare och kontot fick snabbt hundratusentals följare. De två kända figurerna på kontot går under namnen Chantelle och Suleyman. 2018 vann han pris på Guldtuben för Årets Instagram.

Filip är inte bara en välkänd komiker och influenser utan arbetar även som programledare. Han har bland annat arbetat med Mataam på Viafree och varit julvärd för julkalenderpodden på Spotify.

Många känner igen Filip från hans medverkan i Let’s Dance på TV4 under 2022. Han slutade på en ärofylld andraplats tillsammans med dansaren Linn Hegdal efter att de dansat allt från vals till tango. Vann gjorde istället Eric Saade.

Vanliga frågor

Hur lång är Filip Dikmen?

Filip är 188 cm lång.

Hur gammal är Filip Dikmen?

Filip Dikmen är född den 14 augusti 1996. Han är 26 år gammal.

Har Filip Dikmen ADHD?

Filip har inte gjort någon utredning för ADHD, men han har det i sin släkt och är inte främmande för att han kanske har ADHD.

Har Filip Dikmen någon flickvän?

Enligt de senaste intervjuerna är Filip Dikmen singel. Han är på jakt efter en flickvän men kändisskapet gör det svårt att dejta.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/filipdikmen/

Källor:

– https://www.hant.se/noje/filip-dikmen-karlek-partner-sexuell-laggning-tjejer/8332359

– https://www.expressen.se/noje/filip-dikmens-karleksbesked-sa-ar-hans-drompartner/