Hur lång är Vladimir Putin? Plus 9 andra fakta

Gillar du korsord eller frågesport? Kanske dags att ta en paus från spelandet med dessa aktiviteter. Här får du en ny kunskapssida som du kan ha nytta av när du ska tävla i frågesport. Vladimir Putin är Rysslands president och en mycket omtalad individ, särskilt till följd av Rysslands invadering i Ukraina. Många är intresserade av att ta reda på vad Putin tycker och tänker, men även att lära sig mer om hans liv, familj, längd, karriär och mer därtill. Nedan ska vi ge oss in på ämnet kring hur lång Vladimir Putin egentligen är, men vi kommer dessutom att lyfta fram 9 andra intressanta fakta kring den ryska presidenten.

Så lång är Vladimir Putin

Då Putin ser relativt kort ut bredvid genomsnittsmannen finns det många som funderar kring hur lång han egentligen är. Svaret varierar beroende på källa, men på ett ungefär har Vladimir Putin en längd på 168 – 170 cm.

Med detta sagt är han kortare än medellängden för en man. I just Ryssland ligger medellängden för män nämligen på 176 cm. Faktum är att Vladimir Putin är närmare den genomsnittliga längden för kvinnor i Ryssland som ligger på 168 cm. Med allt detta i åtanke är det inte förvånande att Putin brukar se kortare ut än många män som han fotograferas bredvid.

Intressanta fakta kring Vladimir Putin

Putin fyllde nyligen 70 år då han föddes år 1952 i Leningrad. Han kan skryta med att ha varit president i sammanlagt 16 år, vilket gör honom till den ledaren i Ryssland som har haft presidentposten längst sedan Stalin. Det var år 1999 som Putin blev tillförordnad president, och 2000 blev han president, en post som han behöll i åtta år. Efter åtta års tid blev han premiärminister, men återtog presidentposten år 2012.

Var och hur Vladimir Putin bor är lite av ett mysterium. Medan det på papper står att Putin enbart har en normalstor lägenhet ryktas det även om att Putin har ett palats som går att hitta vid Svarta havet.

Vladimir Putin var gift med en kvinna vid namn Ljudmila Putina, men de skilde sig år 2013 och sedan dess har han inte gift om sig. Putin hade dessutom två bröder som båda har avlidit: Viktor och Albert. Trots att många i skrivande stund är skeptiska angående Putins olika beslut tog han för 10 år sedan emot utmärkelsen International Person of the Year av The Times. Han var även en av de mest beundrade personerna i världen när en undersökning genomfördes av The Times år 2013.