Vem är Mark Lorentzon – ett porträtt

Mark Lorentzon blev rikskänd då han planterade en bomb på Östra Husargatan i Göteborg en septembernatt 2021. Han skulle själv avhysas från gatan och valde därför att orsaka en explosion som gjorde hundratals personer hemlösa. En person dog dessutom av sina skador. Lorentzon som blev internationellt efterlyst valde själv att avsluta sitt liv och hittades en vecka efter dådet.

Liv

Tisdagen den 28 september 2021 klockan 04:48 på morgonen skedde det en kraftig explosion på Östra Husargatan i Göteborg. Polisen bestämde sig snabbt för att den misstänkte bombmannen var en man vid namn Mark Lorentzon. 

Övervakningsbilder visar hur Lorentzon dagarna innan dådet inhandlade flera dunkar bensin, gas och tändstickor som tros ha använts för att tillverka bomben. Dessa saker inhandlades på Cirkle K och Biltema. Det som exploderade på Östra Husargatan var nämligen en blandning av bensin-, butan- och propangas. Explosionen skedde i ett källarförråd och det hela ledde till en storbrand där en person omkom och flera skadades.

Orsaken till att Lorentzon planterade bomben i huset tros vara att han skulle avhysas från sin lägenhet i området. Kronofogden hade ett inplanerat möte om avhysningen senare samma morgon den dag då explosionen skedde.

En vecka efter explosionen hittades Lorentzon död i vattnet i Göta Älv. Han hittades vid Stenpiren i Göteborg medan polisen bedrev spaning och jakt efter honom då han hållit sig undan.

Vanliga frågor

Hur lång är Mark Lorentzon?

Det finns inga uppgifter om hur lång Lorentzon är.

Hur gammal är Mark Lorentzon?

Lorentzon blev 55 år gammal. 

Blev Mark Lorentzon dömd för explosionen?

Eftersom Lorentzon valde att avsluta sitt liv efter explosionen så lades utredningen ner i samband med hans död.

Har Mark Lorentzon någon sambo?

Då Lorentzon är död har han ingen relation.

Länk till Insta eller Facebook: –

Källor:

– https://www.expressen.se/nyheter/har-koper-mannen-gas-till-bomben/

– https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dnkWVw/efter-en-veckas-jakt–efterlyste-mark-lorentzon-hittad-dod-i-vattnet