Vem är Aje Philipson – ett porträtt

Aje Philipson har varit en självklar del av Stockholms överklass ända sedan han var liten. Som son till den förmögna bilhandlaren Gunnar Philipson växte han upp och blev en av Kungens närmaste vänner. Han har haft flera välkända fruar och även medverkat i teve på bästa sändningstid.

Karriär

Aje Philipson, kanske främst känd som vän till Kungen, heter egentligen Anders. Han är en svensk företagare och godsägare samt även arvtagare till Philipsons Bil AB. Tack vare det faktum att han ärvde denna bilhandel har han fått en stor förmögenhet att förvalta. Ajes pappa skapade förmögenheten genom att bland annat importera Mercedesbilar.

Aje har ända sedan unga år varit en av Kung Carl Gustafs närmaste vänner. Han har även synts frekvent i Stockholms kändiskretsar samt på teve. Han medverkade bland annat i TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts” tillsammans med sin exfru Bathina Philipson 2021.

Philipson har hela nio barn och ett av dem, Viktor Philipson, är tillsammans med konstnären Carolina Gynning. Han är idag bosatt i Stockholm och äger många värdefulla fordon samt har ett flertal bolagsengagemang. Ett av bolagen är Skenäs Aktiebolag som är ett bolag för Skenäs gård i Vinåker som han äger.

Vanliga frågor

Hur lång är Aje Philipson?

Aje Philipson är 183 cm lång.

Hur gammal är Aje Philipson?

Aje är 79 år gammal. Han föddes den 10 februari 1943.

Hur många gånger har Aje Philipson varit gift?

Aje har varit gift tre gånger under sitt liv. Med Grete Qviberg (åren 1967-1982), med Gisela Schöön (åren 1986-2000) och med Bathina Philipson (2004-2022).

Har Aje Philipson någon sambo?

Aje meddelande under 2022 att han ska skilja sig från sin fru Bathina Philipson. Det är oklart om skilsmässan har gått igenom ännu och det finns inga uppgifter om att Aje har en ny flickvän. 

Länk till Insta eller Facebook: –

Källor:

– https://www.svenskdam.se/kungligt/bathina-philipssons-avslojande-om-kungens-grabbgang/5950021

– https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/9z3Xkr/bathina-philipson-om-skilsmassan-fran-aje-efter-18-ar