Vem är Märta Stenevi – ett porträtt

Märta Stenevi är framförallt känd som miljöpartistisk politiker. Sedan januari 2021 arbetar hon som språkrör för Miljöpartiet och hon har även gjort en kortare insats som Sveriges jämställdhets- och bostadsminister. 

Med en lång karriär på den politiska scenen är det en trygg profil med stor kunskap om sakfrågor. Hon syns och hörs ofta på teve och i radio, både i debatter och mer privata inslag.

Karriär

Märta Stenevi studerade marknadsföring, företagsekonomi och litteraturvetenskap på Lunds universitet men avlade aldrig någon examen. Därefter hade hon en lång karriär inom bokbranschen, bland annat då hon arbetade som marknadschef på Bokus. Hon hann även arbeta som inköpschef på IMP Nordic innan hon gav sig in i politikens värld.

Som politiker representerar hon Miljöpartiet där hon även är språkrör sedan januari 2021. Innan hon tillträdde posten som språkrör arbetade hon som partisekreterare i samma parti. Dessförinnan arbetade hon även som regionråd i Skåne och kommunalråd i Malmö. Hon har en mycket lång karriär inom politiken bakom sig, men anses samtidigt ha gjort en raketkarriär då hon fortfarande är en ung kvinna på en mycket viktig politisk post.

Märta gav sig in i politiken då hon var mycket intresserad av hur klimatförändringarna hotade hennes barns framtid. Hon ville förändra samhällets orättvisor och de olika villkor som barn växer upp med. Privat är Märta bosatt i Malmö med sin sambo. Hon har tre barn från ett tidigare förhållande.

Vanliga frågor

Hur lång är Märta Stenevi?

Märta är 170 cm lång.

Hur gammal är Märta Stenevi?

Märta föddes den 30 mars 1976. Hon är idag 46 år gammal.

Hur många barn har Märta Stenevi?

Märta har tre barn, dock inte med sin nuvarande sambo.

Har Märta Stenevi någon sambo?

Ja, Märta är sambo och även förlovad med Peter Johansson. De har varit tillsammans i fyra år och planerar för giftermål.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/marta_stenevi/

Källor:

– https://www.expressen.se/nyheter/allt-du-vill-veta-om-mps-marta-stenevi-om-barnen-sambon-utbildningen/

– https://www.mp.se/om/marta-stenevi/

/online-spel.com