Vem är Ann Zacharias – ett porträtt

Gillar du frågesport? Har är lite bra att känna till i form av allmänkunskap. Ann Zacharias är en viktig profil på den svenska stjärnhimmeln när det gäller film. Som skådespelerska och regissör har hon medverkat i en mängd produktioner, främst på 70- och 80-talet. Hon är även mamma till Ted Gärdestads två barn samt till skådespelerskan Sascha Zacharias. 

Karriär

Ann fick sitt stora genombrott redan som 18-åring när hon medverkade i filmen ”Det sista äventyret”. Detta var på tidiga 70-talet och hon har sedan dess medverkat ibland annat ”På liv och död” och ”Testet”. Hon har även spelat in en lång rad franska filmer. 

Ann Zacharias påbörjade sin karriär som regissör och manusförfattare redan på 80-talet. Kanske var det inte så konstigt att hon gav sig in i filmvärlden med tanke på att hennes pappa Arne Ragneborn är skådespelare. 

Mest känd är kanske Ann för att vara mamma till Ted Gärdestads barn Sara och Marc. Hon hade under många år ett samboförhållande med Ted trots att de aldrig gifte sig. Barnen Sara och Marc föddes 1982 respektive 1983. Ann fick även ett barn med Sven-Bertil Taube 1979, nämligen dottern Sascha.

Idag bor Ann i på Östermalm i Stockholm och är aktuell med den självbiografi hon har gett ut, ”En ovanlig fågel”, om hennes hektiska och dramatiska liv.

Vanliga frågor

Hur lång är Ann Zacharias?

Det är okänt hur lång Ann är, men hon har jobbat som fotomodell och de tenderar att vara långa.

Hur gammal är Ann Zacharias?

Ann föddes den 19 september 1956. Hon är idag 66 år gammal.

Vad heter Ann Zacharias självbiografi?

Boken om Anns liv heter ”En ovanlig fågel” och kom ut 2022.

Har Ann Zacharias någon partner?

Ann Zacharias har varit gift med flera män under sitt liv och har fyra barn, men i de senaste intervjuerna uppger hon att hon är singel.

Länk till Insta eller Facebook: –

Källor:

– https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/8QkmjQ/ann-zacharias-om-relationen-med-sven-bertil-taube-och-ted-gardestads-dod

– https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/artiklar/manniskor/20220423/ann-zacharias-om-sin-familj/