Vem är Evin Ahmad – ett porträtt

Evin Ahmad är en välkänd svensk-kurdisk skådespelerska som nått fina framgångar sedan sin debut. Du kan bland annat se henne på Netflix och hon har många följare på Instagram. Detta svenska stjärnskott är känd såväl i Sverige som utomlands och vi kommer garanterat att få se mer av henne i framtiden.

Karriär

Evin Ahmad kommer från Stockholmsförorten Akalla men bor numer i Hägersten i Stockholm. Hon slog igenom redan som 16-åring i filmen ”Ett öga rött” som baserades på en bok. Därefter studerade hon på Stockholms dramatiska högskola vilket lade grunden för hennes framgångar.

Ahmad har varit högaktuell i flera tv-serier. Hon har bland annat skådespelat i ”The Rain” där hon hade rollen som Kira. Hon är även välkänd för sin roll som Leya i Snabba Cash som nu har sänts i två säsonger på Netflix. Snabba Cash är en internationellt hyllad serie, vilket även har givit Ahmad ett kändisskap utomlands. 

Om du vill se ännu mer av Ahmad så har hon även medverkat i filmer såsom ”Dröm vidare”, ”Girls of the Sun” och ”Vilken jävla cirkus”. Hon har även varit sommarpratare i Sveriges Radio P1 2017. Då pratade hon om skådespeleri, fruktan och ångest. Förutom filmer har Ahmad även medverkat i en hel del uppsättning på teatrar runt om i landet.

Vanliga frågor

Hur lång är Evin Ahmad?

Ahmad är 185 cm lång.

Hur gammal är Evin Ahmad?

Ahmad föddes den 8 juni 1990 och är idag 32 år gammal. 

Vad har Evin Ahmad för ursprung?

Ahmad har sina rötter i Mellanöstern. Hon växte upp med kurdiska föräldrar från Irak och Syrien.

Har Evin Ahmad någon pojkvän?

Evin Ahmad är tillsammans med Ardalan Esmaili. Även hennes pojkvän är skådespelare och de har bland annat spelat mot varandra i Snabba Cash.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/evinahmad/

Källor:

– https://sverigesradio.se/avsnitt/921586

– https://www.expressen.se/noje/evin-ahmad-spelar-mot-pojkvannen-i-snabba-cash/