Vem är Marijke Demuynck – ett porträtt

Lite mer intressant fakta för dig som gillar att vara allmänbildad, korsord eller kanske en frågesport på puben. Marijke Demuynck är känd som före detta hustru till bankrånaren Clark Olofsson. Tillsammans fick de flera barn och Marijkes namn har återigen blivit mycket eftersökt på Google sedan tv-serien om Clarks liv släpptes på Netflix. 

Marijke var överklasstjejen som träffade den förrymde Clark på ett tåg i Tyskland. Tillsammans levde de ett extraordinärt liv utöver det vanliga medan Clark åkte in och ut ur olika fängelser.

Karriär

Marijkes namn blev vida känt då hon gifte sig med den ökände bankrånaren Clark Olofsson. Clark i sin tur är bland annat känd från det spektakulära Norrmalmstorgsrånet där bland annat begreppet Stockholmssyndromet myntades.

Marijke och Clark träffades på ett tåg i Tyskland när han var på rymmen från Norrköpingsanstalten. Hon var då 19 år gammal och när Clark hade gripits och återförts till Sverige så gifte de sig i Kumlabunkern. Paret gifte sig 1976 och skiljde sig 1999. Under sina 23 år tillsammans fick de tre barn, sönerna David, Donegal, and Dorian.

Marijke växte upp i en förmögen familj och hennes pappa var direktör på elektronikföretaget Philips. När Clark släpptes ut ur fängelset så levde de tillsammans i Belgien tills han blev gripen för drogsmuggling. Idag bor Marijke kvar i Belgien, närmare bestämt i staden Hasselt.

Hur många barn har Clark Olofsson?

Clark har totalt sex barn, varav den yngsta pojken med senare fästmö, tre äldre söner tillsammans med den före detta frun Marijke och två döttrar sedan tidigare.

Vanliga frågor

Hur lång är Marijke Demuynck?

Det finns inga uppgifter om hur lång Marijke är, men bilder visar att hon är runt 170 cm lång.

Hur gammal är Marijke Demuynck?

Marijke är 65 år gammal och föddes 1957.

Vem porträtterade Marijke Demuynck i tv-serien Clark?

Det var den duktiga skådespelerskan Sofie Hoflack som porträtterade Marijke i tv-serien Clark.

Har Marijke Demuynck någon sambo?

Det är oklart om Marijke har någon sambo eller inte. Hon höll dock länge kontakten med Clark även efter att de skiljdes åt.

Källor:

– https://www.msn.com/sv-se/noje/other/sanningen-om-clark-olofssons-flickv%C3%A4nner-%C3%B6k%C3%A4nde-brottslingens-vilda-k%C3%A4rleksliv/ar-AAXdJTm

– https://thecinemaholic.com/is-marijke-a-real-person-where-are-clark-olofssons-wife-and-kids-now/