VEM ÄR FILIP BERG – ETT PORTRÄTT

Lite ”frågesportkunskap” som kan vara bra att ha om du vill vinna pengar i ett quizz!

Filip Berg är en av Sveriges mest omtyckta skådespelare och han syns ständigt i populära filmer och tv-serier. Med nästan 20 års erfarenhet i bagaget har han samlat på sig gott om erfarenheter och fans. Han har även vunnit många fina priser under sin karriär och uppdaterar ständigt om sitt liv på sina sociala medier. 

Karriär

Filip Berg föddes i Stockholm och är idag en välkänd skådespelare. Han har spelat in en stor mängd filmer och tv-serier ända sedan han gjorde debut 2003. Hans stora genombrott kom med filmen Hip Hip hora! som släpptes 2004 och sedan dess har han konstant blivit anlitad av regissörer. 

Några av de filmer som Filip har spelat in är Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (2021), Suedi (2021), En man som heter Ove (2015), Ondskan (2003) och Blå ögon (2014). Han har flera gånger blivit nominerad till Guldbaggegalan och Kristallen. Han har flera filmer som kommer att släppas under 2023 och han beräknas få en fortsatt lysande karriär. Han kan helt klart bli en av de största skådespelarna i den svenska historien. 

Med över 40 roller på sitt CV så är Filip en av de hetaste skådespelarna just nu. Han bor i Stockholm med sin flickvän Elin Larsson och syns ofta ute i minglet och på premiärer.

Vanliga frågor

Hur lång är Filip Berg?

Filip är 188 cm lång. 

Hur gammal är Filip Berg?

Filip är 36 år gammal och föddes den 2 oktober 1986.

Hur många priser har Filip Berg vunnit?

Filip har vunnit två priser på Guldbaggegalan, 2016 för bästa manliga huvudroll och 2022 för bästa manliga biroll. 2017 vann han Kristallen för årets manliga skådespelare. 

Har Filip Berg någon flickvän?

Filip är sedan många år tillsammans med flickvännen Elin Larsson.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/filip_berg/

Källor:

– https://www.expressen.se/noje/filip-bergs-barnbesked-pappa-vill-man-ju-bli/

– https://ebbaoalfred.se/blogg/vem-ar-skadespelaren-filip-berg/