Vem är Jakob Samuel – ett porträtt

Jakob Samuel är en av Sveriges mest välkända musiker som sångare i det svenska rockbandet The Poodles. Han har kombinerat både hårdrock och körsång under sin karriär, bland annat med ett deltagande i Körslaget. Dessutom har Samuel en riktigt känd dotter som liksom sin pappa har rönt stora framgångar i Melodifestivalen. 

Karriär

Jakob Samuel har spelat i mängder av rockband, men fick sina största framgångar i The Poodles. De deltog bland annat i Melodifestivalen med låten ”Night of Passion” 2006. Med låten slutade de på en ärofylld fjärdeplats. De har även deltagit med låten ”Line of fire” tillsammans med eurodisco-kungen E-type.

The Poodles är ett välkänt hårdrocksband i Sverige. Samuel är frontfiguren med den riviga rösten som alla kan sjunga med till. En annan känd profil från bandet är bland annat trummisen Kicken. Bandet gick dock skilda vägar 2018 efter att ha turnerat tillsammans i 13 år. Idag syns båda profilerna ofta i teve i program såsom Sommarkrysset, Allsång på Skansen och Doobidoo.

The Poodles-sångaren hade en musikalisk uppväxt med en mamma som var dirigent. 2011 var han med i TV4:s succéprogram Körslaget där han tävlade med sin kör som representerade Sjöbo. Samuel bor numer i Hägersten tillsammans med sin fru och båda är kända för att vara vegetarianer. 

Vanliga frågor

Hur lång är Jakob Samuel?

Det är okänt hur lång The Poodles-sångaren är, men han antas vara runt 180 cm lång.

Hur gammal är Jakob Samuel?

Samuel är 53 år gammal. Han föddes den 19 februari 1969.

Vem är Jakob Samuels dotter?

Samuel är pappa till sångerskan Cornelia Jakobs som 2022 vann Melodifestivalen med låten ”Hold me Closer”.

Har Jakob Samuel någon sambo?

Jakob Samuel är lyckligt gift med sin fru Pia som han träffade redan i tonåren. Tillsammans har de fyra barn som idag är vuxna.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/jakobsamuelsweden/?hl=sv

Källor:

– https://schubergs.se/blogg/jakob-samuel-den-rockiga-familjefadern/

– https://www.smot.se/medverkande/jakob-samuel/